Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.05. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.05. szerda

agrarszektor.hu
A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.02.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.02.05.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.02.05.) napon.

2020.02.05. szerda: A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön lehet zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék. Az északi szelet nagy területen viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Eleinte még többfelé, majd egyre inkább már csak a keleti részeken várható eső, néhol havas eső, emiatt sokfelé találkozhatunk nedves, csúszós útburkolattal. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos, a magasabb részeken akár 100 km/h-s széllökések is lehetnek. Fokozottan figyeljünk az utakon, hiszen a szél a menetstabilitást erősen ronthatja.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg szeles időben a frontérzékenyeknél fejfájás, levertség tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.02.06. csütörtök: Reggel nagyrészt derült lesz az ég, és az ország nagyobb részén még több órára kisüt a nap, majd észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, északkeleten délutánra beborul az ég. Északkeleten, keleten helyenként hózápor, zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

2020.02.07. péntek: Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Keleten néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az északias szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
Mintegy 11 százalékkal több traktort vettek a magyar gazdák 2020 januárjában, mint egy évvel korábban, 2018 első hónapjához képest pedig 38 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka jelenleg a Fendt, amelyből idén januárban 23-mat adtak el, míg egy évvel korábban mindössze 12-t. A népszerűségi listán második a New Holland, harmadik pedig a John Deere, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Claas márka népszerűsége.

Mindent lát az angolok legújabb drónja: óriási segítség érkezik a gazdák számára
A Skippy Scout egy olyan mobilos alkalmazás, amely nagy segítséget jelenthet a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében. Az applikáció első változata már 2019-ben is elérhető volt, az azt fejlesztő Drone Ag közösségi finanszítozási kampányt is indított, hogy megvalósíthassák a Skippy Scout következő változatát. A kampány sikerrel zárult, az alkalmazás második verziója márciustól lesz megvásárolható.

Újabb cégeket vásárolt fel a CNHi: trapéz hevederek kerülnek a Quadracokra is
Új szerzeményei révén a CNH Industrial megújíthatja a traktorok járószerkezetét és szert tesz két masszív boronára is. Idén tehát ismét új megoldások jelennek meg a CNH színeiben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?