Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.04. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.04. kedd

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.02.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.02.04.) napon!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.02.04.) napon.

2020.02.04. kedd: Erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Sokfelé kell esőre számítani, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délután, este néhol havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet, délkelet felé tolódik, így ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is hullhat. A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, de napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében számíthatunk az alacsonyabb, délnyugaton pedig a magasabb értékekre. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kedd estig többfelé, több alkalommal számítani lehet esőre, záporra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Kedd délutántól helyenként havas eső, a hegyekben hó is előfordulhat. A szél délnyugatira, majd ismét északnyugatira fordul, gyakran megerősödik, több helyütt viharossá fokozódik. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló-képesség, előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés.

A következő napok várható időjárása

2020.02.05. szerda: Fokozatosan csökken a felhőzet, délután már többnyire kissé felhős lesz az ég. Reggel keleten, napközben másutt is lehet néhol zápor, hózápor, havas eső zápor. Sokfelé viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +8 fok között alakul.

2020.02.06. csütörtök: Eleinte kevés lesz a felhő, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Délután északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között alakul, de északkeleten néhol -8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Friss híreink:

Döntött a hatóság: szakszerű felhasználás mellett nem rákkeltő a glifozát
Glifozáttal etetni egy patkányt, nem ugyanaz, mint egy traktor fülkéjéből irányítani a permetezést a megadott dózissal - vélekednek a világ ellenőrző hatóságai, szemben a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökséggel és az amerikai bíróságokkal. Ha csak a tényeket nézzük, a glifozát nem rákkeltő, mondta ki most ismét az amerikai környezetvédelmi hivatal, és ezzel alapvetően befolyásolja a Bayer-perek kimenetelét.

Mi köze a koronavírusnak a sertéshúsexporthoz?
Úgy múlt el a kanai Holdújév, január 25., hogy a kereskedelem alig reagált rá. Elmaradtak a tömegrendezvények, nincsenek külföldi turisták, éttermekbe a helyiek is csak módjával járnak, a családi összejövetelek is megritkultak - itt a koronavírus, és ez betett a sertéshúsfogyasztásnak is.

Jól kitoltak a saját gazdáikkal a francia tüntetők
Megakadt a búzaexport és bent ragadt a szója a kikötőkben az országban zajló sztrájkok miatt. Hat takarmánygyártó időszakosan felfüggesztette a termelését. A kiesést azóta feszített túlórázással jobbára ledolgozták. Dráguló termékek jelzik, hogy a gazdaság megérezte a sztrájkhullámot. Az ország árelőnye fokozatosan apad a nemzetközi gabonapiacon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?