JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
2019-ben 7700 hektárról bő 62 ezer tonna cseresznyét és meggyet szüreteltek Németországban, ami 3,4 százalékos növekedésnek felel meg, sőt, 2007 óta ez volt a legjobb évjáratuk. Az elmúlt tíz évben 30 százalékkal bővült e két csonthéjas termelése. A cseresznye mennyisége csaknem 48 ezer tonnát tesz ki - ebből kicsit jobban ellátott az ország. 10 év távlatában 11 százalékkal tudták növelni a területét, miközben a meggyé 42 százalékkal zsugorodott. Nem csoda, ha az utóbbiból tetemes importra szorulnak.
A meggyet a magyarok és a lengyelek tudják a legolcsóbban előállítani az EU-ban, innen érkezik az import nagy része, valamint Csehországból. Európán kívüli legnagyobb beszerzési forrásuk Szerbia. Friss gyümölcsként inkább a helyi cseresznyét vásárolják a németek, de ez sincs elegendő mennyiségben. Leginkább Ausztriából, Olaszországbó és Spanyolroszágból szerzik be a hiányzó volument, Európán kívül pedig Törökország a legnagyobb beszállítójuk.