Ezekkel a szobanövényekkel a kezdő kertészek sem lőhetnek mellé

agrarszektor.hu
Összegyűjtöttünk négy olyan szobanövényt, amelyek kevés gondoskodással is beérik, így azok is bátran beszerezhetik őket, akik hadilábon állnak a növényápolással. Akad amelyiknek kevés locsolásra van szüksége, és van olyan is, amelyiket a lakás szinte bármelyik pontján elhelyezhetjük.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Négy olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amelyek minimális gondoskodást igényelnek, egyszerűen az igényeik és a kevés törődést is meghálálják. A növénytáplálás egyik kulcsa, hogy a nitrogén, a foszfor, és a kálium mennyisége megfelelő legyen a szobanövények számára.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

1. Agglegénypálma

Az agglegénypálma a legősibb növényeink egyike, a neve pedig arra utal, hogy egy egyedülálló, nem otthonülő "növénynevelő szülőnek" sem kell sok időt és gondot ráfordítania, mert megelégszik akár havi egy locsolással is. Ennél a szobanövénynél azzal okozhatunk kárt, ha túlöntözzük.

2. Vitorlavirág

A vitorlavirág ideális választás lehet azoknak, akik csak kevés időt tudnak növénygondozásra fordítani, mégis szeretnének egy szép virágos szobanövényt az otthonukba. Nem sok tápanyagra van szüksége, még a vízben lévő minimális mennyiséget is hasznosítja.

3. Flamingóvirág

A flamingóvirág sokféle színben pompázhat, és az otthonunk szinte bármelyik pontján elhelyezhetjük. Kedveli a fényt, a tűző naptól azonban óvjuk. Nem kedveli a pangó vizet, ennél jobban tűri inkább, ha két öntözés között hagyjuk egy kicsit kiszáradni a földjét.

4. Pozsgafa

A Pozsgafa, vagyis Majomkenyérfa nagyon kedvelt növény. Ritkán öntözzük, és csak akkor ültessük át, ha már láthatóan kinőtte a helyét. Szereti a naposabb helyet, de megelégszik kevesebb fénnyel is. Jó időben a szabad levegőn is jól érzi magát, hűvösebb, hideg időszakokban pedig a szoba örökzöldje.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?