Itt a sárgadinnyeszezon: így válaszd ki a legérettebbet!

agrarszektor.hu
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Korábban megírtuk már, hogyan válaszd ki a legjobb görögdinnyét, itt az ideje, hogy a sárgadinnye szerelmeseinek is kedvezzünk. Van ugyanis néhány módszer, amelyeket ha bevetünk, biztos, hogy sikerül majd érett sárgadinnyét hazavinnünk. A sárgadinnyével nehéz dolgunk van, a legegyszerűbb ugyanis az lenne, ha már a színéből meg lehetne állapítani, hogy érett-e a termés, itt azonban nem erről van szó, mivel a termés színe fajtától függően eltérő lehet.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

A görögdinnyétől eltérően a sárga utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy leszedés után is folytatódnak az érési folyamatai. A sárgadinnye ezért rövidebb ideig tárolható, mint a görög, vagyis meleg nyári időben néhány napi állás után hamar megpuhul, megpenészedik, megromlik, és fogyasztásra alkalmatlanná válik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?