Egymás után söpri be a díjakat a magyar mezőgépgyártó: tarolnak a cég fejlesztései

Egymás után söpri be a díjakat a magyar mezőgépgyártó: tarolnak a cég fejlesztései

agrarszektor.hu
Az ország legnagyobb mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó vállalata, a CLAAS Hungária Kft. fejlesztése nyerte el az "Év Magyar Mezőgépe 2019" díjat. Az elismerésre nem lehet pályázni, a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya által kijelölt szakmai zsűri döntése, hogy melyik hazai fejlesztésű és egyben gyártású terméknek ítéli oda a kitüntetést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több mint 350 kiállító mutatta be szakmai újdonságait az AGROmashEXPO és AgrárgépShow rendezvényen, melyen a CLAAS Hungária újdonságaival képviselte magát. A magyar mezőgépfejlesztéseket a zsűri is itt tekintette meg, s hosszas mérlegelés után döntött a kitüntetések sorsáról. A döntés alapján három díjat adott át a bizottság a hazai fejlesztőknek és gyártóknak, amelyet 39 esélyes cég közül választottak ki, tudhattuk meg a cég közleményéből.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az első díjat a CLAAS Hungária Kft. a CONVIO FLEX 930-as hevederes vágóasztalával nyerte el, melyet Törökszentmiklóson fejleszt és gyárt. A vágóasztal univerzálisan használható szinte minden terményhez flexibilis vagy merev kaszasínnel. Kiválóan alkalmazható gabona, repce, szója, borsó vagy éppen fű betakarításához. Ott is jól alkalmazható, ahol az alacsonyabb növénykultúrákat egészen közel a talajhoz kell learatni vagy például nehezek a betakarítási körülmények, például a fekvő termények esetében. A kaszagerenda a terep egyenlőtlenségeit is nagyon jól tudja követni, hiszen a talajszinthez képest függőlegesen 225 millimétert is képes folyamatosan, automatikusan elmozdulni.

A január nem csupán az "Év Magyar Mezőgépe 2019" díjat hozta el a törökszentmiklósi vállalatnak, ugyanis az év elején átadták a CLAAS Kiváló Termelővállalat Díjat (CLAAS Excellence System - CXS) is, amelyért a társgyárak küzdenek meg immáron 12 éve. A gyárak eredményeit Minőségmenedzsment, Költségek, Logisztika, Motiváció szempontok alapján értékelik. A hazai vállalat egy második és két első díjjal is gazdagabb lett idén. A CLAAS Csoport második legjobb fejlesztési projektje a repcekasza szerelőterület átalakítása lett, ugyanakkor a magyarok megmutatták tudásukat a költséggazdálkodás területén is, hiszen egy olyan projekt, egy úgynevezett "MECCS" lett az aranyérmes (MECCS: Mindenképp megnyerendő csata.), amely a vállalat működése szempontjából kritikus problémára priorizált és hozott megoldást: ez az alkatrészellátás jobbítására irányult. A legtöbb megvalósított ötlet és motivált csapatok körében a fokozott munkavédelem és a dolgozói workshopok is elismerést hoztak a magyar gyárnak, az első hely ugyanis itt sem maradt el.

A CLAAS Hungáriánál hagyománynak számít, hogy a vállalat iparűzési adójának sorsáról a dolgozók döntenek, hiszen azt olyan vállalati és helyi közösségek számára ajánlják fel, akiket a munkatársak javasolnak. A tavalyi évben a dolgozók több mint 75%-a adta le szavazatát arra vonatkozóan, hogy mely szervezetet, közösséget támogassa a törökszentmiklósi gyár. Látva a dolgozók aktív részvételét, a tavalyi évben minden eddiginél több, 14 "jó ügyet" támogatott a vállalat. A kezdeményezés nem csupán segítséget nyújt azoknak, akik hozzájárulnak a város, illetve térség fejlődéséhez, de a dolgozók büszkeségfaktorát is növelik, hiszen egy fontos döntés részesei lehetnek. 2020-ban a korábbihoz hasonló érdeklődés övezi a kiválasztási folyamatot, mely márciusban zárul le.

(A cikkben felhasznált kép a Claas Hungária Kft. tulajdonát képzi.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?