Filléres traktorral hódítanák meg a magyar agráriumot a románok + FOTÓK

Filléres traktorral hódítanák meg a magyar agráriumot a románok + FOTÓK

agrarszektor.hu
Megérkezett a magyar és az európai piacra is a román IRUM gyár új, többcélú, kis-közepes, Tagro néven gyártott mezőgazdasági traktora. Az Agrárszektor szerkesztősége is ott volt az AGROmashEXPO-n tartott bemutatón.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tagro 102 lóerős, 3387 cm3-es, közös nyomócsöves FPT (Fiat Power Train) Industrial dízelmotorjával, hidraulikus szervorendszerével, gyorscsatlakozóival és 12+12 sebességes váltójával akár 18 tonnás pótkocsit is vontathat. Alapfelszereltség a pollenszűrős klíma, az utasülés, a légrugós, fűtött, komfort vezetőülés, az elektrohidraulikus, kapcsolható összkerékhajtás és az első-hátsó munkafények.

Ugyanakkor elektronikából csak a feltétlen szükségest kapta, nincs például monitor a fülkében, ezáltal jelentősen csökken a meghibásodások lehetősége. A zárt fülke teljesíti a borulás és leeső tárgyak elleni védelmet jelentő ROPS és FOPS szabványokat, maga a traktor pedig hosszú távon is hozza a legújabb környezetvédelmi normákat.

A gyártó szerint a jószág egyszerűen kezelhető, átlátható, sallangmentes, minden ízében "normális", többcélú traktorról van szó. Zsámba Petúr, a kizárólagos forgalmazó Máviprod Kft. cégvezetője elmondta, hogy a 4 millió eurós fejlesztésnél a mérnököket elsősorban az ésszerűség, a valós igények kiszolgálása vezette. Ehhez hozzátartozik a folyamatos és azonnali alkatrész- és szervizellátás, az alacsony fenntartási költség is.

Mint ismert, a fejlesztő IRUM 65 éve gyárt erdészeti és más erőgépeket, messze nem csak a keleti piac számára. A gyártó meglátása szerint a Tagro traktorokban minden megvan, amire egy kis-közepes gazdaságnak szüksége lehet, miközben az ára kifejezetten ezen vállalkozások pénztárcájához lett igazítva, ami a kategória felső részéhez képest akár 2,5-szeres különbséget jelent, felső-közepes szolgáltatások mellett. Ilyen paraméterek mellett talán nem túlzott elvárás, hogy a kategória éves eladásainak 10 százalékát Tagro traktorok adják viszonylag rövid időn belül - mutatott rá a vezető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14