Permetezők, vetőgépek: új szériákat dobnak piacra

agrarszektor.hu
A Lemken sokak számára egyet jelent az ekékkel, pedig a német központú cég szinte évről évre bővíti palettáját. Az idén két saját fejlesztésű újdonsággal is előrukkolnak: a Vega permetezővel és az Azurit szemenkénti vetőgéppel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Lemken az idei budapesti mezőgazdasági gépkiállításon jelentkezik először a teljes egészében saját fejlesztésű Vega vontatott szántóföldi permetezőgép-családjával, amelynek tagjai 3000-6000 literes tartállyal, illetve 15-30 m-es keretszélességgel rendelkeznek. Az eszköz ISOBUS-ra előkészített, tehát a precíziós gazdálkodásba is beilleszthető. Újfajta vázrendszere révén rendkívül alacsonyra sikerült helyezni a súlypontját, így minimális a borulás veszélye, a nagy méretei ellenére is stabil, vagyis biztonsággal használható mindenféle terepviszonyok között. A permetezőgép vezérlése teljesen elektronikus, nincsenek rajta csapok, hanem mindent egy monitoron keresztül irányíthat a kezelő.

A cég már a 2013-as hannoveri Agritechnicán bejelentette, hogy szemenkénti vetőgépet fejleszt, és hosszas előkészítő munka után az idén az Azurit márkanévre keresztelt eszköz is kapható lesz a piacon. Az ikersoros vetésre (a német cég ezt DeltaRow rendszernek nevezi) alkalmas vetőgép csoroszlyái egymástól 12,5 cm-re lévő ikersorokba helyezik le a magokat, és ezzel a módszerrel 70%-kal nagyobb életteret biztosítanak a fejlődő növények számára. A termék már gyártásra kész, és 2017-ben árusításra is kerül.

A Lemken tavaly év végével kivezette az Opal függesztett váltvaforgató ekéket a piacról, és helyettük a Juwel ekék mechanikus verziója lesz majd kapható. Nem volt semmi baj a régi termékekkel (sőt az Opal különösen jól csengő névnek számít), egyszerűen csak a traktorok megváltozott felépítése miatt mutatkozott szükség a cserére. Az erőgépek nagyobb kerekeihez, megemelt hasmagasságához a Juwel újfajta toronyrendszerrel próbál igazodni, és új opciók elérésére is lehetőséget biztosít. Hasznos kiegészítő például a rászerelt szántáselmunkáló, ami a hazai gazdálkodásban is egyre inkább teret hódít.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?