Lemken Rubin 10 kompakttárcsa: kevesebb gázolajjal gyorsabb tarlóhántás

agrarszektor.hu
A Rubin 10 kompakttárcsa a bemutatása után rögtön el is nyerte az "Év gépe 2019" címet a párizsi Syma kiállításon. Ennek oka a tökéletes húzás, a nyugodt járás és a kiváló talajmunka, ami hosszú élettartammal párosul. A Lemken 2,5 és 7 m közötti munkaszélességgel gyártja, de Gigant vonókocsis kapcsolásban 8 és 10 méteres változatban is elérhető - írta meg az eilbote-online.com.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új fejlesztések révén a Rubin 10 tárcsasorai teljesen szimmetrikusX-elrendezésűek, azaz a kompakttárcsa középvonalától jobbra elhelyezkedő tárcsák balra kitérésű, a balra elhelyezkedők pedig jobbra kitérésű ráhelyezési (haladási iránnyal bezárt) szöggel rendelkeznek, és így a tárcsás boronánál nem jelentkezik oldalra húzás. A tárcsalapok egyenkénti rugalmas felfüggesztésük révén akadályba ütközve 15 cm-re felemelkednek, és így elkerülhető azok törése, vagy deformációja. Mindkét tárcsasor három középső tárcsája hosszabb függesztőkarral szerelt, így egyenletesebben tartják a munkamélységet.

A Rubin 10 kompakt (rövid) tárcsás boronák csipkés tárcsalapjai nagyobb, 645 mm átmérőjűek, mint a korábbi Rubin 9-es 620 mm-es tárcsái. A tárcsalapok is vastagabbak, 3 mm-esek, anyaguk keményebb, ami 30 százalékos élettartam-növekedést garantál. A két sorban elhelyezett tárcsalapok húzástávolsága (művelt sávok közötti távolsága) 12,5 cm. A tárcsasorok távolságán azért növeltek a mérnökök, mert a terméseredmények világszerte egyre nagyobbak, ami több bedolgozandó tarló- és szármaradványt jelent. A tárcsalapok egyedi, erősített kivitelű kovácsoltvas tartókarokon nyugszanak, a csapágyazásuk teljesen gondozásmentes.

Az új tárcsaelrendezés, a magasabb, jobban szabályozható hordozókeret, illetve az új, hosszabb kialakítású vonórúd és szállítókeret a tárcsás boronának nyugodtabb járást tesz lehetővé tarlóhántáskor és szállításkor egyaránt. A szimmetrikus tárcsaelrendezés és a két tárcsasor közé beépített, erősebb, rugósfogú boronák révén a Rubin 10 tárcsás borona jobban aprít és keveri a talajba a mulcsot. A féligfüggesztett kivitelű tárcsák vonórúdjain található hidraulikával a vonóerő egy része átterhelhető a traktor adhéziós tömegének növelésére, és így az kisebb szlippel dolgozik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?