Ezen nagyok sok múlhat - Hogyan téliesítsük gépeinket?

agrarszektor.hu
Alig fejeződtek be az idei mezőgazdasági gépmunkák, szinte máris el kell kezdeni a felkészülést a következő szezonra. Hogy a mezőgazdasági gépek újra megfelelő állapotban kezdhessék a munkát, a karbantartás mellett egyik alapvető feltétel, hogy a termelők tökéletesen felkészítsék eszközparkjukat a téli tárolásra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szezon végeztével érdemes szakemberrel átnézetni a munkaeszközöket, felmérni azok állapotát, illetve időben elvégez(tet)ni a halaszthatatlan karbantartásokat. Ha mondjuk hirtelen bejön majd tavasszal a jó idő, és el lehetne kezdeni a tavaszi munkákat, akkor "nagy méreg lehet", ha a gépek nincsenek erre felkészítve. Annál is inkább, mert a mezőgazdasági termelők gépeikkel termelik profitjuk nagy részét, ezért a legnagyobb luxus, ha szezonban valamilyen hiba miatt sokáig állniuk kell.

Sok gazdaságban jól bevált gyakorlat, hogy a gépforgalmazók szervizszerelői felmérik a gépek állapotát, javaslatot tesznek a javításra és listát készítenek a szükséges alkatrészekről. Legtöbben ilyenkor kérik az év folyamán szükséges kopóalkatrészeket is.

MTI-fotó: Rosta Tibor

Ma már a gépforgalmazók téli felkészítési akciókat hirdetnek, amelyek részeként kedvezményes árakon végzik el az akciókba sorolt javítási munkákat. További költségeket lehet megtakarítani egyes alkatrész-előrendelési akciókkal vagy a kopóalkatrészek előzetes megrendelésével is.

Persze mindez költségfüggő tranzakciókat jelent, ezért e szempontból nem mellékes, hogy a termelők pénzügyi pozícióit most javította, hogy számos támogatásnál 50 százalék helyett az idén 70 százalékos előleget fizet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?