Középpontban a termőföld: itt a NAKAkadémia következő állomása

agrarszektor.hu
A tavaly a gazdálkodók és szaktanácsadók számára elindított szakmai fórumsorozat, a NAKAdémia idén is folytatódik. Május 24-én Mezőfalván, a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében többek között a talajmintavételről, a növénytáplálásról, valamint a talajjavítási technikákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén is elindította a tavaly NAKAdémia néven már a gazdálkodók és szaktanácsadók által megismert ingyenes szakmai fórumsorozatát - írja közleményében a kamara. A "NAKAdémia - Humusz a termőföld lelke" című sorozatban 2018-ban a termőföld termőképességét biztosító szervesanyag-tartalom, az élővilág és a szélsőséges időjárás okozta stresszhelyzetek csökkentésében jelentős szerepet játszó, így gazdaságosabb termelést biztosító szerkezetesség megőrzésének fontossága került szóba. Ezek aktuális témák, hiszen a talajképződés igen lassú folyamat, illetve a talajvédelem a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható szempont.

Ezek szellemében 2019-ben a "NAKAdémia - Hogy a földünk termő legyen" elnevezésű folytatás jelzi, hogy ismét a talajt és a termőföld minőségi védelmét állítja a köztestület a rendezvénysorozat fókuszba. Az előadások rámutatnak a helyes mintavétel fontosságára, a precíz tápanyag-gazdálkodás lehetőségére, a talaj szerkezetességének, kémhatásának megfelelő fenntartási, javítási lehetőségeire, mely helyes gazdálkodási gyakorlatok természetesen visszahatnak a tápanyag- és vízmegőrzés lehetőségére, ezáltal az optimális terméseredmények elérésére.

A NAKAdémia következő állomása 2019. május 24-én, pénteken lesz Mezőfalván a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében, ahol a témák érintik a precíz talajmintavételt, a tápanyagok hasznosulását, az átgondolt növényápolást, a különböző fejtrágyázási és talajjavítási megoldásokat egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?