Szalmonellás sertéshús érkezett Magyarországra: több boltban is ott lehet

Szalmonellás sertéshús érkezett Magyarországra: több boltban is ott lehet

agrarszektor.hu
Két olyan húsipari termék is fennakadt az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF), amiből Magyarországi boltokba is szállítottak. Az egyik tétel, amely Németországból érkezett, szalmonneállaval fertőzőtt; míg a másik, Ukrajnából ide szállított termék esetében hűtési gondok merültek fel. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részéről egyelőre nem érkezett információ arról, hány boltba szállítottak a problémás húsokból Magyarországon.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Két húsipari termék akadt fent nemrég az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF) - szúrta ki a Pénzcentrum. A hivatalos weboldalon közölt információk szerint mindkét tételből szállítottak Magyarországi boltokba is. Mint az a RASFF weboldalán látható a Németországból érkező sertés darált hús esetében szalmonella fertőzés gyanúja merült fel, míg az Ukrajnából érkezett csirkemell esetében hűtési problémák adódtak. A Nélbih részéről egyelőre nem érkezett hivatalos információ, hogy mely láncokba érkezhetett a problémás tételekből, illetve, hogy elrendelték-e a tételek visszahívását. Ha az esettel kapcsolatban bármi új információ, értesítés érkezik, cikkünket frissítjük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?