Olyan dolog történhet a tejtermékekkel, amilyen már rég volt Magyarországon

Olyan dolog történhet a tejtermékekkel, amilyen már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Kénytelenek lesznek követni a nyugati trendet a magyar gazdák termelők Raskó György agrárközgazdász szerint, így a következő hónapokban csökkenhet a tejtermékek ára itthon.  A tej felvásárlási ára akár 20 százalékkal is mérséklődhet hamarosan.

A Tej Terméktanács adatai szerint az Európai Unióban már hónapok óta csökken a vaj, a tejszín és a sajtok ára, ezt a trendet követve pedig hamarosan Magyarországon is mérséklődhet az ára, és a decemberi felvásárlási, 222 forintos átlagos tejár hamarosan 180 forintos is lehet - hangzott el az RTL Híradóban. Ezt alapul véve számoltak be 20 százalékos csökkenésről hazánkban. Ezzel összefüggésben a vaj, a tejszín és a sajtok ára is csökken az unióban.

Raskó György agrárközgazdász azt mondta a csatornának, hogy Európában hamarosan olcsósodás indul, és ez begyűrűzik majd hazánkba is. 

Teljesen függetlenül az ársapkától a termékek ára nagyon sokat fog csökkenni, mind az európai, mind a hazai ártrendek nominálértékben is csökkenni fog a következő hónapokban

- mondta Raskó a Híradónak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01