Kiderült, ki lett a Borászok Borásza: ő kapta a rangos díjat 2024-ben

Kiderült, ki lett a Borászok Borásza: ő kapta a rangos díjat 2024-ben

agrarszektor.hu
2024-ben Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa kapta a Borászok Borásza díjat. A győztes az idén tizennyolcadik alkalommal kiosztott díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban kötelesség jó bort készíteni, mint ahogyan az is, hogy „ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken”.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bárdos Sarolta elmondta, hogy egészen a gálavacsoráig, illetve a lezárt boríték felbontásáig ő sem tudta, ki lesz az idei díjazott, hiszen ahogy a nagyközönség, úgy a versenyben lévő borászok is csak annyit tudtak, kik jutottak be a legjobb öt közé. A második körös szavazás végeredményét titokban tartották a győztes kihirdetésének pillanatáig - írta meg az Infostart.

Én is a közönséggel együtt tudtam meg, hogy az én nevemet rejti a boríték. Nyilvánvalóan nagy öröm volt számomra az a pillanat. Óriási megtiszteltetés, hogy ha egy borászt a saját kollégái választják meg a legjobbnak maguk közül

- mondta Bárdos Sarolta.

EZ IS ÉRDEKELHET

A tokaji borvidék borásza hozzátette: a rangos díj egy nagyon komoly visszajelzés a szakmától az eddigi tevékenységére vonatkozóan. Úgy érzi, jó úton halad, és próbálja a lehető legtöbbet, legjobbat elérni a borászatban. Mint fogalmazott, a díj arra ösztönzi, hogy folytassa a megkezdett utat, így nagy tervekkel néz a jövőbe. Bárdos Sarolta szerint a Borászok Borásza díj „egy eléggé magas elismertségű és presztízsű” kitüntetés a szakmán belül.

A szakember reményei szerint az elismeréssel a fókuszba kerül majd a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok, illetve az egész borvidék, és abban bízik, hogy birtoka „megerősödik”, és eljut a híre olyan borkedvelő emberekhez is, akik eddig nem vagy csak keveset tudtak róla. Mint mondta, egy kis céget irányít, a nevük eddig nem volt országosan ismert. Maga a borászatuk sem tartozik a legnagyobbak közé, termékeik még nincsenek ott minden üzlet polcán.

Most még azért egy kicsit nyomozni kell a boraink után, hiszen leginkább borszaküzletekben vagy éttermekben lehet találkozni velük, de reméljük, hogy ez a díj meg fogja emelni az ismertségünket

- bizakodott Bárdos Sarolta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?