Milliárdos beruházás Szentesen: új panírüzemet épített a nagy baromfifeldolgozó

Milliárdos beruházás Szentesen: új panírüzemet épített a nagy baromfifeldolgozó

agrarszektor.hu
A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében épített új panírüzemet szentesi telephelyén a Hungerit Zrt. A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást 1 milliárd forinttal támogatta a Magyar Állam. A pandémia miatt az új üzem jelképes átadására Budapesten, a Pénzügyminisztériumban került sor, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter és Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hungerit Zrt. Magyarország egyik legrégebbi, egyben legmeghatározóbb baromfifeldolgozó és baromfihúskészítmény-gyártó vállalata - írja közleményében a cég. A szentesi központú cég évi 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát dolgoz fel, és több, mint 80.000 tonna készterméket állít elő. Fő profilját a feldolgozott bontott-vágott baromfitermékek (csirke, kacsa), a sült kacsa, valamint a magasan feldolgozott, készre sütött, panírozott termékek adják. A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást a cég készre sütött, fagyasztott állapotban értékesítésre kerülő panírozott termékei iránti belföldi és külföldi folyamatos keresletnövekedés indokolta, mely igényeket a korábbi eszköz- és technológiai kapacitásaival a vállalat már nem tudott volna megfelelően kiszolgálni.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
A panírozott baromfitermékek gyártásának területén már több mint 30 éves múltja van a Hungeritnek, sőt Magyarországon elsőként kezdtük meg ezen termékek előállítását, még 1990-ben. Folyamatosan követjük a fogyasztói igények alakulását, hogy mindenkor olyan termékeket kínáljunk a vásárlóink számára, melyeket szívesen fogyasztanak. A kiváló minőségű húsalapanyag, a különleges ízvilág mindig garantált a Valdor termékeknél. Mindennek tükrében úgy gondolom, hogy a tradíció és a szakértelmünk nem vitatható, és termékeink töretlen népszerűsége sem véletlen

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

Az új panírüzem létrehozásával, valamint a beszerelt technológiával - mely a legmodernebbnek számít - éves szinten 4.000 tonna többlet panírozott termék gyártása vált lehetővé a vállalatnál a korábbi 7.000-7.500 tonna/év mennyiségen felül. A rendelkezésre álló alapanyagok kontrollált és higiénikus körülmények között kerülnek feldolgozásra, a precíz gyártási folyamatnak és a hozzáértésnek köszönhetően pedig állandó magas minőségű termékek kerülhetnek a csomagolásokba, majd onnan a fogyasztók asztalára.

Címlapkép forrása: Hungerit Zrt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?