Elindult a visszaszámlálás: hamarosan kiderül, ki lesz a Borászok Borásza 2021-ben

Elindult a visszaszámlálás: hamarosan kiderül, ki lesz a Borászok Borásza 2021-ben

agrarszektor.hu
Lezárult a Borászok Borásza szavazás első fordulója, és kiderült, hogy ki az öt legjobb magyar borász! A szavazás folytatódik, és június 4-én azt is megtudjuk, hogy ki lesz a legjobbak legjobbja, ki lesz a 15. Borászok Borásza! A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány április elején hozta nyilvánosságra a Kárpát-medence ötven legjobb magyar borászának listáját, amelyet a Borászok Borásza díjat már elnyertek közössége állított össze. Ez az ötven borász a díj jelöltje.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A lista kihirdetésével egyidőben természetesen az ötveneket is tájékoztatták, és hivatalosan elindították az elsőkörös szavazást. A díj roppant egyszerű szabályai szerint ugyanis a díjra jelöltek döntenek a végső győztesről egyszerű, de kétfordulós szavazás alapján - olvasható a Borászok Borsza közleményében. Az első forduló most zárult le, mindenki leadta szavazatát. A voksokat az alapítvány ellenőrizte és összesítette, és ez alapján kialakult az öt fős döntő. Az ötven legjobb magyar borász őket juttatta a döntőbe, közülük kerül ki idén a Borászok Borásza:

Forrás: Borászok Borásza 

A döntős névsor kihirdetésével egyidőben indítják a voksolás második fordulóját. Ebben a körben szintén az ötveneknek van szavazati joguk, de értelemszerűen már csak az öt döntős közül kell választaniuk. Ez tehát a legizgalmasabb időszak, a célegyenesbe érkeztek, hamarosan megtudhatják, hogy ki lesz az újdonsült Borászok Borásza! Nem csak a "kollégák" teljesítményét díjazzák, hanem megválasztják a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is.

A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Idén a következő személyeket jelölték a díjra:

  • Ambrus Lajos (József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője),
  • Bányai Gábor Botond (borszakíró, a Borigo főszerkesztője),
  • Fiáth Attila (nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem tanára)
  • Kovacsik Tamás (az Aszú Étterem borértő tulajdonosa),
  • Matt Kramer (amerikai borszakíró) és
  • Ripka Gergely (borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője).

EZ IS ÉRDEKELHET

A Jövő Borásza Ösztöndíjra borász hallgatók pályázhatnak és többek között 1.000.000 forintot lehet nyerni külföldi szakmai gyakorlatra. A visszaszámlálás elindult, június 4-én kiderül, hogy ki kapja a Jövő Borásza Ösztöndíjat, hogy ki lesz a Borászok Barátja, és ki lesz a 15. Borászok Borásza!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02