Magyar kapta az Év Nemzetközi Női Borásza kitüntetést

Magyar kapta az Év Nemzetközi Női Borásza kitüntetést

agrarszektor.hu
A legjobb női borásznak járó nemzetközi címmel tüntette ki Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát a legnagyobb német borászati szakportál. Az újvilági tapasztalattal is rendelkező borásznak ez már nem az első nemzetközi sikere.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Év Nemzetközi Női Borásza 2023 címmel tüntette ki Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok (Wunderlich Borászati Kft.) vezető borászát Németország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de – közölte a borászat. Hozzátették: magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. A német szakportál évente több, mint 10 ezer tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.

Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca. Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Bebizonyítja, hogy Magyarországnak mind a terroir, mind a borászszakma felkészültsége szempontjából a világ borászati élvonalában helye van - áll a közleményben.

Az idei versenyfelhívásra beküldött kilenc, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:

  • Koh-I-Noor - 105.6 2019 - TOP-ARANY
  • Koh-I-Noor - Merlot 2017 - ARANY
  • Koh-I-Noor - Merlot 2019 - ARANY
  • Koh-I-Noor - Cabernet Sauvignon 2018 - ARANY
  • Cassiopeia - MCS*Achird 2018 - TOP-ARANY
  • Ars Poetica - Syrah 2021 - ARANY
  • Ars Poetica - Pinot Noir 2020 - ARANY
  • Ars Poetica - Chardonnay 2020 - ARANY
  • Jammertal - Blue Sky 2020 - ARANY

A széleskörű nemzetközi, közte újvilági tapasztalattal is rendelkező Kövesdi Zsófiának egyébként nem ez az első nemzetközi sikere. A közelmúltban a világ egyik legelismertebb borkritikusa, Robert Parker a Jammertal Borbirtok négy tételét értékelte 90 pont feletti eredménnyel, korábban pedig már három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.

A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja a Concours Mondial de Bruxelles 2021 bor-világversenyen pedig Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat nyert, amellyel az említett tétel gyakorlatilag a világ csúcsborai közé emelkedett.

https://www.selection-online.de/weinszene/internationale-winzerin-des-jahres-2023

Címlapkép forrása: Jammertal Borbirtok

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?