Megvásárolták a Gallicoop Zrt.-t: mutatjuk, kik a vevők

Megvásárolták a Gallicoop Zrt.-t: mutatjuk, kik a vevők

MTI
Megvásárolta a Gallicoop Zrt.-t három magyar magántőkealap-kezelő, ezzel a társaság 100 százalékos részvénycsomagja a Takarék, a Béta és a Status Food Magántőkealap tulajdonába került, közölte Csák Gyula, a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósági elnöke a vállalat pénteki közleménye szerint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Közleményük szerint a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósága Muzsek Andrást bízta meg a vezérigazgatói teendőkkel, aki többek között a Sága Foods Zrt. vezérigazgatójaként is tevékenykedett. Muzsek András kiemelte, hogy Gallicoop Zrt. hazai piacvezető szerepének megőrzése és a sikeres régiós terjeszkedés érdekében a több mint 100 termelőt érintő integrációt a jövőben is fenn kívánja tartani és tovább erősíteni.

A Gallicoop Zrt. a magyar húsipari ágazaton belül egy olyan nagy potenciállal rendelkező társaság, amely megfelelő tőke bevonásával középtávon megkerülhetetlenné válhat a kelet-közép-európai régió élelmiszerpiacán, tette hozzá az új vezérigazgató.

Az idén 30 éves Gallicoop Zrt. a hazai pulykaágazat meghatározó szereplője. A többségi magyar tulajdonú vállalat megbízható és jó minőségű termékek előállításával vált Magyarország piacvezető pulykatermékeket előállító piaci szereplőjévé.

A nyilvánosan elérhető céginformációk alapján a szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. árbevétele tavaly 36,56 milliárd forintot tett ki, egy évvel korábban meghaladta a 35,01 milliárd forintot. Adózott eredménye 2,01 milliárd forint volt 2019-ben, az azt megelőző évben pedig 1,13 milliárd forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?