Koronavírus: extra biztonságos termelői piac nyílt Pest megyében

Koronavírus: extra biztonságos termelői piac nyílt Pest megyében

MTI
A helyi termékek mindig a helyi gazdaságot erősítik és sok-sok család megélhetését jelentik, mondta az agrárminiszter szombaton a Pest megyei Bagon, az első autós termelői piac megnyitóján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MTI írta meg korábban, hogy Bag határában a veszélyhelyzet miatt autós termelői piacot indítanak be. A Magyar Piac Szövetkezet elnöke, Konrád Istvánné elmondta, hogy az ország minden pontjáról érkező árusok és vásárlók így meg tudják tartani a kellő távolságot.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Az eseményen megtudhatja, milyen állapotban kerül ki a magyar agrárium a világjárvány miatti sokkból, és milyen támogatási, szabályozási, piaci változások történtek, illetve várhatók az ágazatban. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetr?l, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Nagy István agrárminiszter a Magyar Piac Szövetkezet és a Magyar Női Unió szervezésében elinduló autós termelői piac megnyitóján elmondta, ez a kezdeményezés is mutatja, nagy szükség van arra, hogy a helyi termékek megtalálják a maguk vásárlóit. Az agrárminiszter azt is hozzátette, hogy minden egyes helyi piac sajátos, egyedi ízvilágot és más-más élményt biztosít a vásárlóinak. Nagy István elismerését fejezte ki az autós piac egyedi ötletének megvalósításáért Konrád Istvánnénak és Batthyány-Schmidt Margitnak, a Magyar Női Unió elnökének, valamint köszönetet mondott Palya Zoltánnak, Bag község polgármesterének is.

Nagy István beszélt arról is, hogy 2012 óta csaknem megháromszorozódott a helyi termelői piacok száma Magyarországon, ami azt mutatja, hogy élénkül a helyi gazdaság. A hírek szerint egyelőre harmincöt termelő csatlakozna a kezdeményezéshez, a piacon kenyér, tej, hús, hal, zöldség, gyümölcs lesz kapható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?