Hihetetlenül megnőtt a termelői piacok száma Magyarországon: ezért kedvelik őket

Hihetetlenül megnőtt a termelői piacok száma Magyarországon: ezért kedvelik őket

MTI
A termelői piacok támogatásával a kormány továbbra is a helyi termelőket szeretné támogatni és a koronavírus által okozott gazdasági károkat enyhíteni - mondta szombaton Üllőn az agrárminiszter.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István az üllői piac ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben a helyi gazdaságok élénkítésre vezette be a termelői piac fogalmát és támogatta a piacok kialakítását, így 2020-ra csaknem a háromszorosára emelkedett a piacok száma. 2012-ben 117, míg tavaly év végén már 324 termelői piac működött az országban - tette hozzá a tárcavezető.

Nagy István agrárminiszter beszédet mond az új üllői piac átadásán 2021. április 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az agrárminiszter közölte, a helyi termelői piacok fejlődéséhez hatékonyan hozzájárult a Vidékfejlesztési Program, amelynek keretében az elmúlt időszakban 165 kérelmező jutott több mint 6 milliárd forint fejlesztési forráshoz. Nagy István azt is elmondta, hogy az Agrárminisztérium tavaly meghirdette az 5,5 milliárd forint keretösszegű, a kistermelők termelési és értékesítési lehetőségeinek stabilizálását szolgáló új beruházási pályázati csomagját, amely keretet adott a helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztési pályázati felhívásának. A pályázatok célja a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítése és a helyi gazdaságok, termelők további erősítése.

A piacátadó ünnepségen jelen volt Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője és Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere. A piac csaknem 500 millió forintból valósult meg, 150 millió forintos állami támogatással.

(A cikkben felhasznált képek az MTI/Koszticsák Szilárd tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?