Rendkívüli juttatásokat ad dolgozóinak a Nestlé a koronavírus miatt

Rendkívüli juttatásokat ad dolgozóinak a Nestlé a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben: bérkiegészítést és rendkívüli juttatásokat kapnak a cég termelésben és ellátási láncban dolgozó munkatársai a következő három hónapban. Az élelmiszeróriás legfontosabb feladata a munkahelyek megtartása mellett, hogy folyamatosan biztosítsa a termelés zavartalan működését és a fogyasztók igényeinek kielégítését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nestlé Hungária az elmúlt hetekben meghozott szigorú higiéniai szabályok mellett április 1-től visszamenőleges hatályú rendkívüli bér- és juttatási csomagot vezetett be a cég a munkatársai számára - írja közleményében a cég. A csomag részeként minden magyarországi termelőegységben és raktárban dolgozó Nestlé- és bérelt munkavállaló az alapbérén, műszakpótlékon és egyéb kiegészítéseken felül minden, a gyárban eltöltött nap után 8 órás műszak esetén bruttó 1800 forint, 12 órás műszak esetén bruttó 2400 forint bérpótlékot kap. A termelőegységek gyártósorainál dolgozó operátorok esetében ez akár 20%-os bérnövekedést is jelenthet. A kereskedelmi partnereket teljes munkaidőben látogató értékesítők pedig 10% alapbérkiegészítést kapnak.

Forrás: MTI/Vajda János

A Nestlé azon munkavállalói, akik feladataikat a koronavírus okozta körülmények miatt nem tudják ellátni, és más munkát sem tudnak végezni, szintén megkapják az alapbérüket június 30-ig. Azoknak a kisgyerekes dolgozóknak pedig, akik az óvodai, iskolai bezárások miatt nehezen tudják ellátni teljes munkaidőben a feladatukat, a vállalat lehetőséget biztosít részmunkaidős foglalkoztatásra. A rendkívüli intézkedések keretében a vállalati kölcsönökre a cégvezetés tőke és kamat törlesztési moratóriumot hirdetett december 31-ig.

Mindezek mellett a termelésben dolgozók munkába járási támogatást és napi egyszeri ingyenes étkezést is kapnak. Amennyiben valamelyik dolgozó a szigorú higiéniai előírások betartása ellenére is megfertőződik a koronavírussal, a Nestlé megtéríti a betegség ideje alatti táppénz és alapbér közötti különbséget, valamint fedezi a TB által nem támogatott teljes gyógyszerköltségeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?