Jó évet zárt tavaly a Medve sajt gyártója: íme, feketén-fehéren a számok

Jó évet zárt tavaly a Medve sajt gyártója: íme, feketén-fehéren a számok

MTI
Tavaly 18,16 milliárd forint árbevételt ért el a Medve sajtot is gyártó Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt (korábban Pannontej), a cég az év végén 608 embert foglalkoztatott - közölte a társaság az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az előző évben a társaság árbevétele 17,961 milliárd forint volt, létszáma 583 fő, míg 2017-ben 17,943 milliárd forint bevételt ért el, a foglalkoztatottak száma pedig 576 volt. A Savencia Magyarország 2018-2019-ben több milliárd forint értékű beruházással új gyárépületet, raktárat, gyártósorokat és egy regionális kutatás-fejlesztési központot alakított ki Veszprémben. Az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén például a panírozott termékek gyártósora a Savencia csoport hesovi (Csehország) egységéből ebbe az üzembe került át. A társaság egyik legfontosabb terméke az idén 90 éves Medve sajt, amely a Savencia Magyarország eladásainak közel egyharmadát tette ki 2019-ben. 

A közleményben felidézték, hogy a Medve sajtot a svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozta el Magyarországra, akinek répcelaki üzeme 3 megye csaknem teljes tejhozamát dolgozta fel, és termékeit Angliába, Franciaországba, az Egyesült Államokba és Kanadába is szállította. A répcelaki gyár 1955-től a Vas megyei Tejipari Vállalat üzemegysége volt, 1995-ben vásárolta meg a Pannontej Rt., amely jelenleg francia tulajdonban, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven a mai napig itt gyártja a Medve sajtokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?