Őrület! Ez a szuperfagyi lehet a következő nyarak slágere

Őrület! Ez a szuperfagyi lehet a következő nyarak slágere

agrarszektor.hu
David Baker, akinek Somerset megyében, Minehead közelében található a Styles Farm nevet viselő vállalkozása, úgy döntött, hogy a fagylaltiparnak kevésbé kellene függnie a dízelgenerátoroktól. Ezért, hogy ezeket megújuló energiaforrással váltsa ki, napelemekkel borította be a fagylaltos kocsija tetejét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mr. Baker azután állt elő ezzel az ötlettel, miután több vásárlója is aggodalmát fejezte ki a vállalkozó dízeles fagylaltos furgonjainak kipufogógázai miatt, írta meg a BBC. Most, az újításnak köszönhetően a napelemek működtetik a fagyasztókat, a fagylaltkészítő gépeket és a kávégépeket. A hatékonyságra pedig nem lehet panasz, ugyanis az egyik első ilyen napelemes jégkrémes kocsi négy teljes napig üzemelt a tavaly Glastonbury Fesztiválon.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az ötletgazda, David Baker elmondta, hogy a semmiből kellett összeraknia az első működő prototípusokat. A napelemeket felerősítette a kocsi tetejére, de utána helyet kellett találnia a nagyméretű akkumulátoroknak a kocsi belsejében. A probléma gyökerét az adta, hogy még nincsenek rendes, jól összerakott elektromos furgonok. Amint ezek elérhetőek lesznek, a Mr. Baker által kikísérletezett felszerelés egyenesen beszerelhető lesz ezekbe a járművekbe.

A Styles fagylaltkészítő vállalkozás kocsijai a tavalyi év során öt hónap alatt mintegy 160 fesztiválon, rendezvényen és egyéb eseményen vettek részt, óránként akár 500 gombóc jeges édességet készítve. Ebben a tekintetben egy gombóccal se maradtak el a hagyományos fagylaltos kocsiktól. David Baker elmondta, hogy reményei szerint idén képesek lesznek úgy végigcsinálni a Glastonbury Fesztivált, hogy egy csepp dízelt sem használnak fel a gépek működtetésére.

A múltban a dízelgenerátorok 4000 fontnyi (1,6 millió forintnyi) üzemanyagot használtak el évente. A napelemekkel ezt a kiadást mind megtakaríthatjuk. Egy szép napon 2,4 kilowattnyi energiát termelünk, ugyanannyit, mint amennyit a gépek elhasználnak. Nem egyszer teljesen feltöltött akkumulátorokkal zárjuk az aktuális napot

 - mesélte David Baker.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14