Elkészült a csaposok álma: itt az okoshordó

MTI
Olyan okoshordóval lépett a piacra a Carlsberg, amely képes arra, hogy figyelje a hordóban lévő sörmennyiségét, sőt jelezze a sörfőzdének, ha fogytán a készlet. A csaposok tableten figyelhetik a hordók tartalmának alakulását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A stagnáló eladások, a fogyasztók bor és röviditalok felé fordulása késztette innovációra a dán sörgyártót, a Carlsberget. A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. Az általa összegyűjtött adatok mind a sörfőzdét, mind pedig a sörözőket segítik abban, hogy megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában. Emellett az okoshordó képes jóval hosszabb ideig frissen tartani a sört, száműzve a hab nélküli sör rémét.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az okoshordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960--as és 1970-es években megszokott volt. A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, mivel a fogyasztók egyre inkább környezetbarát módon gondolkodnak, a sörgyártó közölte, hogy dolgoznak azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák azokat. A dán sörgyártó Nyugat-Európa mellett néhány kínai városban is csapra veri őket, az okoshordó tesztelése azonban Berlinben folyt. Koppenhágában, Malmőben és Milánóban a jövő hónapban mutatják be.

Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, ezáltal 30 napig frissen marad a sör. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt. A Carlsberg szerint ezáltal lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?