Megdöbbentő videó: már a savanyúság sem magyar?

agrarszektor.hu
Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között készítette a savanyúságot az a vecsési "kistermelő", akit a hét elején ért tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az illegális előállító helyen mintegy 38 tonna terméket foglaltak le és intézkedtek annak megsemmisítéséről. Az akcióval egy időben egy fővárosi piac savanyúságos üzletét is ellenőrizték a szakemberek, amelyet az árukészlet forgalmi korlátozása mellett hatósági zár alá helyeztek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nébih a vecsési "kistermelő" ellenőrzésekor megállapította, hogy az előállító engedély nélkül, megdöbbentően rossz higiéniai viszonyok között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságokat. A házi savanyúságként eladott termék egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között.

A helyszínen jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak az ellenőrök. Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról azonban semmilyen nyilvántartást sem vezettek. A helyszínen mintegy 38 tonna terméket forgalmi korlátozását és azonnali megsemmisítését rendelték el.

A vecsési ellenőrzéssel egy időben egy fővárosi piac savanyúságokat forgalmazó üzletét is ellenőrizte a Nébih. Az üzletet további intézkedésig - a mintegy 1,4 tonna jelöletlen árukészlet forgalmi korlátozása mellett - hatósági zár alá helyezték az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

A Nébih ezt a videót készítette a vecsési ellenőrzésről:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?