Az infláció alatt nőnek jövőre a vízdíjak

agrarszektor.hu
Az idei 4,5 százalékos infláció alatt várhatóan 4,2 százalékkal növekednek a jövő évi, állami tulajdonú közüzemi díjak, így az ivóvíz - és csatornadíjak is - fejti ki a vidékfejlesztési miniszter rendelettervezete.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A víz- és csatornadíjak megállapítása az 5 regionális víziközmű szolgáltatás területét érinti, és minden régiónál eltérhet, hiszen a árakat nagyban befolyásolja az adott terület földrajzi fekvése, illetve a népsűrűség.

Az új lakossági árak szerint a legalacsonyabb tarifa az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nél várható: 214 forint köbméterenként. A legmagasabb vízdíjat a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. körzetében kell fizetni, maximum 601,9 forintot köbméterenként.

A lakossági csatornadíjaknál a legkevesebbet, 270 forintot a tatabányai székhelyű Északdunántúli Vízmű Zrt. kérheti el, míg Szolnok térségében ez a tarifa 542 forint is lehet - írja a Pénzcentrum.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?