Egyre súlyosabb a helyzet a magyar földeken: nincs mese, lépni kell
Újabb aszály fenyegeti Magyarországot, a szakértők szerint azonnali megoldás kell ellene.
Újabb aszály fenyegeti Magyarországot, a szakértők szerint azonnali megoldás kell ellene.
A tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte az Agrárkamara és a MAGOSZ.
Az árasztásos öntözésről a locsoló és a csepegtető öntözésre való áttérés 30-60 százalékkal csökkentheti a vízfogyasztást.
Ha elfogy a víz, akkor már nincs mit tenni, a vízhiány miatt pedig a mezőgazdaság nagy része is felborul.
Akár 300 ezer forintra is megbüntethetik azt, aki nem tartja be a vízkorlátozással járó szabályokat.
Bár súlyos volt az az aszály, ami idén pusztított Magyarországon, korántsem volt példa nélküli.
Össze kell hangolni a vízhiány elleni készültséget.
Egyre többen váltanak az öntözéses növénytermesztésre.
Így érdemes gyűjteni az esővizet.
Ebből még óriási baj lehet!
A vízhiány miatt egyre több területen kell készültséget elrendelni.
Súlyos szárazság tapasztalható a magyar földeken.
Egyre nagyobb gondot jelent a tavasz óta tartó aszály.
Az intézkedés 2021. július 1-től van érvényben.
Befejeződött a Homokhátság vízpótlását segítő beruházás.
Több mint 1,5 milliárd ember él vízhiányos agrártérségben a FAO szerint.
Sokan keverik a két fogalmat.
Rendkívüli öntözéssel még elkerülhető az aszály.
Óriási a csapadékhiány az országban.
Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a tárca.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.