Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket Németországban: tudhatnak valamit?
A koronavírus után öt markáns gasztronómiai irányzat figyelhető meg Németországban.
A koronavírus után öt markáns gasztronómiai irányzat figyelhető meg Németországban.
A megkérdezett európai termelők zöme pozitívan értékeli jelenlegi helyzetét.
Egyre keresettebb az import fenyő a magyarok körében.
Töretlen a magyarok mezőgazdasági gépvásárlási kedve.
Egyre kevesebb terem belőle itthon, az árak viszont folyamatosan emelkednek.
Egyre nagyobb az érdeklődés a social farming koncepciója iránt.
Töretlen népszerűségnek örvendenek a rozé borok.
Alapvető elvárás és feltétel lesz a fenntarthatóság.
Ezek most a 2020-as íztrendek.
A koronavírus áldozataivá válhatnak a kézműves sörök.
Több ország is elkezdte csökkenteni állományát.
Már nemcsak az íz és az állag, de az szájérzet és az egészségesség is fontos.
A fogyasztó, a termelő vagy a kereskedő diktál?
A gazdákat is erősen érintő trendekről van szó
Margarinfogyasztó nemzet vagyunk
Miközben dübörög a fogyasztás, nő a PET-palackok ára.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont