Lehullott a lepel: ez történik valójában a magyar sertéságazatban
Vegyes a kép Magyarországon a sertést illetően, de 2023 nem volt a termelők legjobb éve, 2024-re pedig nehéz lenne bármit is előre jósolni.
Vegyes a kép Magyarországon a sertést illetően, de 2023 nem volt a termelők legjobb éve, 2024-re pedig nehéz lenne bármit is előre jósolni.
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és Magyarországon is hasonló tendencia várható.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Magyarországon a tagországok átlagánál 16 százalékkal kevesebbért tudták a gazdák beszerezni a hízótápot.
2023 első hónapjaiban nőtt a sertés felvásárlási ára, az élő állat exportja szintén emelkedett, az import pedig csökkent.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Kína nem viccel.
A hazai élősertés kivitele csökkent, de a sertéshús exportja jelentősen nőtt.
2022-től szinte csak német sertéshúsok lesznek kaphatóak a REWE üzleteiben.
További drágulás várható?
Ez történik, ha van stratégia.
Ambiciózusabb célok kellenének a sertésszektorban az önellátás helyett.
Nem kamarai tagdíjakból rendezik a Pápai Húsnál bennragadt termelői követeléseket.
Letartóztatások és házkutatások folynak a miniszterelnök szerint a pápai cégnél, amely nem tud elszámolni MFB-hiteleivel.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
Kolumbia az első ország, amely korlátozza az amerikai marhahús importját a tejelő tehenek madárinfluenzája miatt.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.