Ömlik be az import juhhús az EU-ba: ki nem találnád, honnan érkezik a java
Csaknem egytizedével nőtt az Európai Unió juh- és kecskeimportja 2023 első nyolc hónapjában.
Csaknem egytizedével nőtt az Európai Unió juh- és kecskeimportja 2023 első nyolc hónapjában.
A magyar hús minősége és élvezeti értéke nagyon jó, attól még, hogy valami külföldi, nem jelenti azt, hogy jobb is.
Nem várható növekedés az Európai Unióban a juh- és kecskehús fogyasztását illetően a következő években.
Az állomány létszámok jelentős csökkenése a kedvező árak ellenére egyes uniós országokban korlátozni fogják a termelés növekedését.
Évi 6.800 tonna juh-, valamint 1.200 tonna kecsketejet állítanak elő a Szövetkezetnél.
Komoly támogatást kaphat, aki ezzel az állattal foglalkozik.
Változó a juh és a kecske piaca.
Ömlik az import az országba.
Erre készülhetnek a kiskérődző ágazat szereplői.
Az élő állat import is csökken.
Nem fogyasztanak sokat a libából a magyarok.
Itt a legfrissebb előrejelzés.
Döntött az unió.
A tudatos vásárlói magatartást erősíti az Agrárminisztérium.
Már igényelhető a magántárolási támogatás a juh- és kecskehúsra is.
Három év után először vezet be magántárolási támogatást az Európai Bizottság.
2020-ban várhatóan stabil lesz az unió bárány- és kecsketermelése.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.