Még több ízletes magyar dinnyét ehetnénk: akár a „magnélküli” változatból
A dinnyeszezonban a százezer tonnás belföldi fogyasztáson túl exportra nagyjából 30 ezer tonna körüli mennyiség jut
A dinnyeszezonban a százezer tonnás belföldi fogyasztáson túl exportra nagyjából 30 ezer tonna körüli mennyiség jut
Alaposan felkavarta a piacot a spanyol és olasz időjárás és az ebből fakadó terméskiesés.
Magasabb árak, ugyanakkor kisebb termés jellemzi az idei görögdinnye-piacot Lengyelországban.
Egyre komolyabb hatással van az éghajlatváltozás a spanyol görög- és sárgadinnye ágazatra.
Idén 1087 termelő 2.821 hektáron termeszt görögdinnyét, ez 14%-kal több, mint az elmúlt évben.
Egyre kevesebb görögdinnyét importál Magyarország, ugyanakkor a hazai termesztés sincs biztonságban.
Lehet, hogy évek múlva csak több ezer kilométerről érkező import dinnye lesz?
Továbbra is biztos a hazai piacok ellátottsága dinnyével.
Biztatónak ígérkezik az idei dinnyeszezon.
Várhatóan kevesebb dinnye terem idén.
Mi várható idén dinnyefronton?
Nemcsak Magyarországon, de világszerte nehéz dolguk volt idén a dinnyéseknek.
Válaszút előtt állnak a hazai dinnyetermesztők.
Szeptemberben is élvezhetjük a magyar görögdinnyét!
Kiváló az idei görögdinnye, de olcsóbb nemigen lesz.
Közeleg a dinnyeszezon!
Lejtmenetben a hazai dinnyetermesztés?
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.