Stresszkezelés a mezőgazdaságban címmel szervez konferenciát a Magro.hu és a Debreceni Egyetem

Stresszkezelés a mezőgazdaságban címmel szervez konferenciát a Magro.hu és a Debreceni Egyetem

agrarszektor.hu
A Magro.hu és a Debreceni Egyetem „Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás” címen szervez rendezvényt a növényeket és állatokat érő negatív hatások enyhítéséről és kiküszöböléséről. A konferencia 2024. február 15-én lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. A hazai agrárium jeles képviselői 3 szekcióban (Növényes, Állatos, Gazda szekciókban) gyakorlatias előadások keretében mutatják be azokat a legmodernebb technológiákat, amikkel a növényeket és állatállományokat ért stresszek kezelhetők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magro.hu ismét megrendezi mezőgazdasági konferenciáját egy olyan témában, amely nagyon aktuális és fontos a növénytermesztőknek és az állattartóknak egyaránt. A Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás 2024. február 15-én lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán

Az elmúlt 2 év sok gazdálkodónak zárta veszteséggel vagy minimális nyereséggel a szezont, jobbára külső körülmények, stresszek miatt. Jó hír, hogy ezeknek a negatív hatásait lehet tompítani vagy akár teljesen kiküszöbölni. Kis és nagy cégek előadói és szakmai kiállítók várják a lehetőséget, hogy átadják a résztvevőknek a legfontosabb és legfrissebb, gyakorlatban alkalmazható szakmai tudást. Az eseményen annyi nélkülözhetetlen információhoz juthatnak a résztvevők, amennyit egyébként csak több szakkönyv elolvasásával, vagy több hetes továbbképzéseken lehetne megszerezni. Mindezt egyetlen intenzív szakmai nap alatt, ahol 3 szekcióban 36 szakmai előadást hallhatnak a résztvevők.

Forrás: Magro.hu
Forrás: Magro.hu

Az ismeretek birtokában mindenki a saját gazdasági mérete és típusa alapján meg tudja tervezni, hogy mikor és milyen területen tud módosítani az alkalmazott technológiákon. Ebben segít a konferencia, aminek segítségével egy látható növekedési pályára állíthatók a gazdálkodások, illetve fenntartható módon növelhető a gazdaságok mérete

- mondta el Németh István, a Magro.hu ügyvezetője.

A Növényes szekciót Németh István, a Magro.hu ügyvezetője vezeti. Előadásának címe: “A túlélés receptje nehéz időkben, avagy a szántóföldi növénytermesztők tőzsdéznek, csak nem tudnak róla?” A Gazda szekció vezetője Sipos Boglárka, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág Északkelet-magyarországi Agrárrégió régióvezetője “Stresszmentes/nyugodt évekre várva - A nemzetközi és hazai agrárpiacok kilátásai” címmel tart előadást. Az Állatos szekció szekcióvezetője Tóth Péter, sertés szaktanácsadó, UBM Feed Zrt. Rövid köszöntője nyitja meg a szekciót. Ezután Marosi Sándor, sertés szaktanácsadó, UBM Feed Zrt. “Stressz faktorok értékelése a sertéstenyésztésben és kezelésük takarmányozási oldalról” címmel tart előadást. A rendezvény a NAK által akkreditált, a szaktanácsadók 4-2-2 pontot kapnak az eseményen és a szekciókban való részvételért.

Sokan elbizonytalanodtak az elmúlt években azok közül, akik a magyar mezőgazdaságban dolgoznak. Volt itt „történelmi” aszály után katasztrofális termés, tervezhetetlen áringadozás, takarmányproblémák, háború miatti kínálati nyomás, pocokinvázió és még sok minden más is, ami ronthatta a hatékonyságot. Ezekben a vészterhes időkben igazi kihívás talpon maradni, pláne eredményesen gazdálkodni. Nyilvánvaló, hogy változtatni kell, de nem mindegy, mit és hogyan. Ebben segít ez a szakmai nap. További információkért, részletes programért keresse fel szervezetünk honlapját. Tájékoztatás: Németh István, ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér, Tel: 20/424-9664. Forrás: https://www.magro.hu/konferencia/

Forrás: Magro.hu
Forrás: Magro.hu

A konferencia szervezőjéről, a Magro.hu-ról

A Magro.hu mezőgazdasági piactér egy internetes kereskedelmi felület, ahol különféle terményeket, haszonállatokat és mezőgazdasági gépeket, illetve eszközöket hirdetnek a gazdálkodók. A portál legnépszerűbb funkciója a gabona árinformációs rendszere (MGX), de hasonlóan látogatott az Agrárhírek oldal is, ahol a növénytermesztők és állattartók rendszeren elolvashatják a legfrissebb szakmai tudnivalókat. A portál havi átlagos látogatottsága 380 ezer, az oldalra látogatók gazdálkodók és döntéshozók a beruházásaikban, átlagosan 150 hektáros területen dolgoznak, de vannak kisebb és nagyobb termelők is, akik meghirdetik terményeiket, állataikat. A Magro.hu-nak jelenleg 27.600 regisztrált partnere van.

A piactér profiljába tartozik szakmai konferenciák szervezése és tematikus e-kiadványok szerkesztése is. A korábban, több éven keresztül futó, a termelők körében népszerű KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat után, most a mezőgazdaságban a növényeket, az állatokat és magukat a gazdákat érő STRESSZFAKTOROK kezelésével foglalkoznak. További információért látogasson el a www.magro.hu oldalra!

Képek forrása: Magro.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?