Indul a pénzosztás: milliárdokat szórnak szét a magyar gazdák között

Indul a pénzosztás: milliárdokat szórnak szét a magyar gazdák között

agrarszektor.hu
A Magyar Államkincstár 2021. március 26-án megkezdi a 2020. kárenyhítési évre benyújtott kérelmek után az agrárkárenyhítő juttatások kifizetését. Így, az érintett termelők már jövő hétfőn megkapják a részükre jóváhagyott összeget.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A különösen nehéz 2020-as évben, a gazdáknak nemcsak az extrém időjárási viszonyokkal, de a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel is szembe kellett nézni - írja közleményében az Agrárminisztérium. Előbbi miatt a kormány emelt összegű agrárkárenyhítő juttatás kifizetésével segíti a mezőgazdaságban az évindítást, ezzel is hozzájárul a biztonságos élelmiszertermeléshez.

Annak érdekében, hogy minden termelő részére teljes mértékű agrárkárenyhítési kifizetés valósulhasson meg, a kormány 3,1 milliárd forint többletforrást biztosított a Kárenyhítési Alapban rendelkezésre álló összeg kiegészítésére. Így, a 2020. évi jogos termelői károk után összesen 8.743 mezőgazdasági termelő kap juttatást, összesen közel 18,6 milliárd forint értékben.

A 2020. kárenyhítési évben az aszály, illetve a tavaszi fagy okozta a legjelentősebb károkat. A teljes összegből aszálykárra közel 7,5 milliárd forintot, tavaszi fagykárra több mint 7,0 milliárd forintot, felhőszakadáskárra közel 1,8 milliárd forintot, belvízkárra majdnem 1,4 milliárd forintot utal a Kincstár. Ezen felül jégesőkárra 730,1 millió forintot, viharkárra 166,4 millió forintot, őszi fagykárra 7,9 millió forintot, téli fagykárra 0,7 millió forintot folyósítanak. Tavaly mezőgazdasági árvízkárra nem érkezett kérelem. A kifizetéssel érintett összes terület nagysága eléri a 166.629 hektárt.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?