25 milliárdos beruházás jön Székesfehérvárra: miért jó ez a helyi vállalkozásoknak?

25 milliárdos beruházás jön Székesfehérvárra: miért jó ez a helyi vállalkozásoknak?

agrarszektor.hu
Nincsenek könnyű helyzetben a vállalkozások: a forráshiány, a kereslet visszaszorulása, a globális visszaesés, a megnövekedett energiaárak minden szektorban éreztetik a hatásukat. Segítünk az alkalmazkodásban: Székesfehérvárra érkezik a Portfolio gazdasági rendezvénysorozata, október 10-én egész délutános programsorozattal adunk lendületet a vállalkozásoknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legfontosabb mutatók szerint a magyar gazdaság 27 éve nem teljesített olyan gyengén mint most, még a 2008-2009-es pénzügyi válságban is rövidebb volt a visszaesési időszak. A KSH felméréseiből kiderül, hogy jelenleg négy egymást követő negyedévben esett vissza negyedéves alapon a hazai gazdasági teljesítmény. A legfrissebb negyedéves beszámolók alapján különösen a kiskereskedelem, az ipar és az építőipar került mélypontra. A reálbérváltozás még nem tudta utolérni az inflációt, az elmúlt időszak rossz tapasztalatai is óvatosságra intik a keresleti oldalt, így ezen a téren fellendülés nem tapasztalható. Egyre komolyabb problémaként jelentkezik az uniós források elmaradása és a globális recesszió hatása az itthoni termelékenységre.

A kormányzat a fellendülésben bízik, az uniós átlag feletti teljesítést ígérnek a 2024-es évben, azonban a vállalkozóknak egy egyre inkább elhúzódó időszakban kell nehéz gazdasági körülmények között helytállniuk. A bizonytalanság érzése dominál, a tartalékok sok cégnél fogynak, komoly kihívást jelent a hitelfelvétel is. A nehézségek kreativitást, nagyfokú rugalmasságot és türelmet kívánnak meg egyre több gazdasági szereplőtől. A Portfolio országos rendezvénysorozatának keretén belül idén ősszel jártunk már Nyíregyházán, következő állomásaink pedig Székesfehérvár és Pécs lesznek. 

Rendezvényeinken gazdasági előadásokkal, tudás- és tapasztalatmegosztással, gyakorlati tanácsokkal szeretnénk ösztönözni a kis- és középvállalkozásokat a további fejlődésre, utat mutatni számukra a hatékony válságkezeléshez. A roadshow október 10-én érkezik Székesfehérvárra, ahol egy délutánon át ingyenes szakmai programokkal nyújt segítséget  a helyi vállalkozóknak, hogy ne csak átvészeljék a jelenlegi helyzetet, hanem a lehető legjobbat hozhassák ki belőle.

A térség legfontosabb  beruházását június közepén jelentették be: a Denso autóipari vállalat 25 milliárdos fejlesztést tervez. A Székesfehérváron megvalósuló kapacitásbővítés keretében a japán autóipari beszállító vállalat elektromos, illetve hibrid meghajtású járművek alkatrészeinek gyártására szakosodott divíziót hoz létre. A kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja a beruházást, melynek keretében 55 új munkahely létesül és 135 főt képeznek át. Október 10-én szó lesz többek között arról is, hogy milyen gazdasági hatásai lehetnek a beruházásnak a térségben, hogyan tudják ennek lehetőségeit kihasználni a potenciális beszállító kis- és középvállalkozások.

Az ingyenes, fél napos délutáni eseményeken vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről. A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?