2023. december 11. hétfő Árpád
Értesítéseket küldött ki az Államkincstár: vigyázz, lehet te is kaptál ilyen levelet

Értesítéseket küldött ki az Államkincstár: vigyázz, lehet te is kaptál ilyen levelet

agrarszektor.hu
A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség összegéről a döntést a Magyar Államkincstár elsődlegesen elektronikus úton közölte az ügyfelekkel, vagy hatályos meghatalmazás esetén a meghatalmazottjukkal vagy kamarai meghatalmazás esetén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. Ezért a NAK kéri a gazdálkodókat, hogy ellenőrizzék a tárhelyükre beérkezett dokumentumot, illetve szükség esetén érdeklődjenek meghatalmazottjuknál vagy a falugazdászuknál.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A kárenyhítési hozzájárulás mértéke az ültetvényművelésre szolgáló termőföld és szántóföldi zöldség termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 4 500 forint, valamint egyéb szántóföldi kultúrák termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 1 500 forint - írja a kamara. A kárenyhítési hozzájárulást az értesítést követően tárgyév szeptember 15-ig kell megfizetni. A kárenyhítési hozzájárulás határidőre történő beérkezése az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételére vonatkozó jogosultság megszerzésének, így amennyiben a hozzájárulás összegét a Kincstár szeptember 15-ét követően vonja le egy, a gazdálkodó későbbi kifizetéséből, úgy a termelő már nem lesz jogosult kárenyhítő juttatás igénybevételére a vonatkozó kárenyhítési év tekintetében.

Fontos részletszabály, hogy határidőben történő befizetésnek kizárólag a Magyar Államkincstár 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámláján, tárgyév szeptember 15-ig jóváírt összeg tekinthető. A befizető felelőssége, hogy az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve, a helyes számlaszám megjelölésével intézkedjen. Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről sem, hiszen a beérkező összeg beazonosítása csak ez alapján lehetséges. Fontos tehát az ügyfél-azonosító szám, illetve az adóazonosító jel, vagy adószám megadása!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33