Szeptember 15-én lejár a határidő: ezt sok gazdának el kell intéznie itthon

Szeptember 15-én lejár a határidő: ezt sok gazdának el kell intéznie itthon

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2023. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást. A fenti határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja. Ezért különösen fontos, hogy a befizető az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve gondoskodjon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei egységes kérelemben bejelentett területek mérete és a termesztett növénykultúrák figyelembevételével a gazdálkodóknak kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezett, amelyről a Magyar Államkincstár augusztus 15-éig megküldött határozatában már tájékoztatta az érintett gazdákat - írja közleményében az Agrárminisztérium. Amennyiben a jelzett határidőig a Magyar Államkincstár számlájára nem érkezik be a kárenyhítési hozzájárulás a 2023. kárenyhítési évre vonatkozóan, úgy a károsult termelő az idei kárai után nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy az egyéb támogatási feltételek esetleg teljesültek. Emellett a határidőig be nem fizetett hozzájárulást az Államkincstár beszedi a gazdálkodótól  A 2023. kárenyhítési évben eddig összesen több mint 5300 kárbejelentés érkezett mintegy 90 ezer hektár területre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?