Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem intézi el január végéig

Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem intézi el január végéig

agrarszektor.hu
Megjelent a Magar Államkincstár közleménye a sertéságazat részére nyújtott állatjóléti támogatásokhoz kapcsolódóan. A közlemény tartalmazza azt is, hogy meddig lehet benyújtani a kifizetési és válságtámogatási iránti kérelmeket, ahogy azt is, hogy ezekre milyen határidők vonatkoznak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kincstári közlemény jelent meg a sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatásokhoz kapcsolódóan a 2023. támogatási év IV. negyedévére - olvasható a MÁSZ oldalán. A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet)

  • 9-13. §-aiban részletezett tevékenységre, azaz az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely; a tartási rendszerben természetes feltétel; a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek; az almozás, valamint a megfelelő mikroklíma biztosítására vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe a vágósertés és a tenyészkoca süldő (a továbbiakban együttesen: sertés) tartása során, továbbá
  • a 14. § (1) bekezdésében felsorolt fény, illetve takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítására - a 2023. támogatási év. IV. negyedévére - vissza nem térítendő, kizárólag az orosz-ukrán konfliktus miatt gazdasági nehézségekkel küzdő agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozó vállalkozások részére nyújtandó válságtámogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 25/2022. (VIII. 31.) AM rendelet [a továbbiakban: 25/2022. (VIII. 31.) AM rendelet] 1. § 13. pontja szerinti támogatás (a továbbiakban: válságtámogatás) vehető igénybe.

A kifizetési kérelem, a válságtámogatás iránti kérelem és a kapcsolódó dokumentumok benyújtásának módja, határideje

A kérelmeket, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot - a felügyeleti eljárás kivételével - elektronikusan, a Magyar Államkincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani. Egy igénylő kizárólag egy kifizetési kérelmet és/vagy egy válságtámogatás iránti kérelmet nyújthat be.

A kifizetési és válságtámogatás iránti kérelem kizárólag elektronikus úton, a Kincstár hivatalos oldalán keresztül, az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően érhető el. A kérelmet az elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2023. IV. negyedévére 2024. január 5. 09:00:00 és 2024. január 31. 23:59:59 között lehet benyújtani. Kifizetési kérelem esetében az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Sertés állatjóléti támogatás – Kifizetési kérelem menüponton keresztül, míg válságtámogatás iránti kérelem esetében az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Válságtámogatások → Válságtámogatás – Sertés állatjóléti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Lehetőség van a kifizetési kérelem és a válságtámogatás iránti kérelem módosítására, valamint hiánypótlásra és jogorvoslatra is

A kifizetési kérelem, illetve a válságtámogatás iránti kérelem módosítására legkésőbb a kérelem benyújtási határidő végéig van lehetőség. Ez a IV. negyedév tekintetében 2024. január 31-ét jelenti, 23:59:59-ig bezárólag. A hiánypótlást, a jogorvoslati kérelmet vagy egyéb dokumentumot (a felügyeleti eljárás kivétel) a Kincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a korábban már benyújtott kérelemhez kapcsolódóan az Általános ügyintézés → Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése menüponton keresztül kell benyújtani.

(Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58