Feldman Zsolt: egyszerűbb és korszerűbb adózási rendszert igényel a magyar agrárium

Feldman Zsolt: egyszerűbb és korszerűbb adózási rendszert igényel a magyar agrárium

agrarszektor.hu
Az eredményes gazdálkodáshoz a stabilitás, a kiszámíthatóság, a több évre előre tervezés mellett a folyamatos megújulás is szükséges, ennek lehetőségét szabályozás és támogatáspolitikával is biztosítani kell. Érdekeltté szeretnénk tenni valamennyi gazdálkodót abban, hogy képesek legyenek megújulni - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az "Egy új korszak küszöbén" elnevezésű konferencián.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) rendezvényén Feldman Zsolt a megújulás legnagyobb ösztönzőjeként az üzleti partnerek elvárásait, illetve a piac működését jelölte meg - írja közleményében az agrártárca. Mint mondta, az Agrárminisztérium egyszerűbb, átláthatóbb szabályozórendszerrel és a támogatáspolitika folyamatos igényekhez igazításával segíti a gazdálkodókat. Példaként említette az öntözéses gazdálkodás elterjesztését célzó tavaly év végén elfogadott törvényt, amely új intézményekkel és egyszerűbb szabályokkal, adminisztrációval segíti, hogy egyre többen éljenek az öntözés lehetőségével. Emellett a birtokpolitika megújítását évtizedekig gúzsba kötő akadályokat a tárca - például az osztatlan közös földtulajdonok rendezésével, az öröklési szabályok módosításával - igyekszik megszüntetni.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Feldman Zsolt szólt a mezőgazdasági adózási előírások szükségszerű változtatásáról is. Mint fogalmazott, 2020-ban a magyar agrárium korszerűbb, egyszerűbb, kezelhetőbb adózási rendszert igényel, amely a versenyképességi béklyókat feloldja és ösztönzően hat az eredményességre.

Az államtitkár megemlítette az új uniós költségvetési időszakhoz való támogatáspolitikai alkalmazkodást. Mint fogalmazott, elfogadott költségvetés hiányában a 2021-es év minden bizonnyal átmeneti év lesz - csakúgy, mint a 2014-es volt. A mezőgazdaság talán a legnagyobb elszenvedője a klímaváltozásnak, ugyanakkor mégis azon termelési ágak között szerepel, amelyek hozzá is járulnak a klímaváltozáshoz, emiatt a környezetterhelés további csökkentése a Közös Agrárpolitika 2020 utáni szabályrendszerébe be fog épülni. Ezért az agrártárca egyik legfontosabb feladata, hogy a maga eszközeivel az új feltételrendszerben is biztosítsa a versenyképesség mellett a fenntarthatósági követelmények meglétét - hangsúlyozta Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?