Fontos támogatás határidejét hosszabbították meg: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
Több idejük van beadni a költségtámogatásra vonatkozó kérelmüket a szárítmány-előállítóknak, mivel augusztus 10-én megjelent a 20/2019. (V. 27.) AM rendelet módosítása. A változások eredményeként két héttel meghosszabbodik a kérelembeadás, így augusztus 30-ig van lehetőség a Magyar Államkincstár felületén rögzíteni a kérelmeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jogszabály a kisebb termelők számára kedvezően módosította az elvárt hőenergia mennyiség alsó küszöbértékét, ennek révén már 10 ezer kWh felhasznált hőenergia mennyiség után igényelhető ez a támogatás - írja közleményében az Agrárminisztérium. Fontos változás, hogy az engedélyköteles élelmiszer előállítási tevékenységet végző ügyfelek (2008. évi XLVI. törvény alapján) is jogosulttá válnak a támogatásra, így kérnek minden érintett termelőt, hogy mindenképpen adja a be kérelmét, mivel a jogszabály módosítása jelenleg zajlik és a folyamatban lévő eljárásokra, azaz a beadott kérelmekre is vonatkozni fog.

A jogszabálymódosítás során lehetővé válik, hogy a kamarai meghatalmazottak útján is be lehet nyújtani a kérelmeket mind a szárítmány előállításra, mind a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzésére vonatkozó támogatás esetében.

Ugyancsak egy friss jogszabályváltozásnak köszönthető, hogy a baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú támogatásának fajlagos összege foglalkoztatottként 500 ezer forintra emelkedett. Ennek következtében a baromfi- és sertésfeldolgozással és kapcsolódó tevékenységgel is rendelkező állattartó üzemek mintegy 2,3 milliárd forint támogatásra lesznek jogosultak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?