Két nap maradt a támogatott növénybiztosítás igénylésére!

agrarszektor.hu
Idén is számos időjárási kockázat sújthatja az agráriumot, azonban növénybiztosítás megkötésével kezelhetőek a komoly károk. A piaci biztosítások díja után támogatás vehető igénybe, amit május 15-ig lehet szankciómentesen igényelni. A gazdák csak piaci biztosítás birtokában számíthatnak arra, hogy egy természeti kár esetén az agrár-kárenyhítési rendszerbe kötelezően befizetett hozzájárulásaikból a kifizethető teljes összeget megkapják.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május 15-ig tart az Egységes Kérelem szankciómentes benyújtási időszaka, melynek keretében összesen 46 jogcímre együttesen lehet benyújthatnak a támogatási igényt - köztük a biztosítási díjtámogatásra is. A gazdák csak piaci biztosítás birtokában számíthatnak arra, hogy egy természeti kár esetén az agrár-kárenyhítési rendszerbe kötelezően befizetett hozzájárulásaikból a kifizethető teljes összeget megkapják. Enélkül csak a jogos összeg fele érkezik meg. A statisztikák szerint

a 2017-es év kárai után több mint 3,3 milliárd forint jogos kárenyhítő juttatást nem kaptak meg a gazdálkodók, tavaly pedig 3170 termelő esett el összesen 2,9 milliárd forint kárenyhítő juttatástól  növénybiztosítás hiányában.

A tavalyi év egyik jellemző időjárási káreseménye a májusi viharok során megdőlt gabona- és repceállományok voltak. A biztosítás idén is aktuális, hiszen újra számos időjárási kockázat sújthatja az agráriumot, elég, ha csak a tavaszi aszálykárokra gondolunk. A megkötött piaci növénybiztosítások díjából 65 százalékot is kitehet a támogatás. Az érvényes biztosítás feljogosítja a gazdát arra, hogy kár esetén a kárenyhítési rendszerből teljes összegű kifizetést kapjon. A kétpilléres kockázatmérséklő rendszer tavaly az Agrárkamara által üzemeltetett jégkármérséklő hálózattal egészült ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?