Lesz költözés vagy nem? - Erről tájékoztatják Orbánt

agrarszektor.hu
Előterjesztés készül a kormány számára arról, Debrecenbe költözzön-e 2016. március 15-ig a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a kormányelőterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy év múlva Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium, ha a kormány a költözés mellett határozna. Egyelőre nem született döntés, de Fazekas Sándor az agrárszektor.hu-val az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége közelmúltbeli konferenciáján azt közölte, hogy kormányelőterjesztés készül az ügyben. A tárca vezetője nem kívánta részletezni, mi a minisztérium előzetes álláspontja, de azt elmondta, hogy az előterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

Mint ismert, a kormány tavalyi megalakulása után jelentették be, hogy az agrártárcának meg kell vizsgálnia: legkésőbb 2016. március 15-ig teljes szervezete Debrecenbe költözhet-e a budapesti Kossuth Lajos térről. Az elmúlt év júniusában a költözést kész tényként jelentették be, miután Fazekas Sándor egyeztetett Kósa Lajos akkori debreceni polgármesterrel. Azóta azonban az ügy "lappangó témává" vált, és a tárca vezetője egy közelmúltbeli képviselői kérdésre is azt válaszolta, hogy az áthelyezésről érdemi kormánydöntés nem született, "de ha ilyen születik, megteszik a szükséges lépéseket."

Már vidéken működik ugyanakkor a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága, amely januártól költözött Kecskemétre. Korábban a vidékfejlesztés is az agrártárcához tartozott, de a tavalyi országgyűlési választások után a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez helyezték át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?