Már Szegeden is van precíziós agrármérnök képzés

agrarszektor.hu
A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán 2019. szeptember 19-én 30 hallgatóval megkezdődött a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök képzés, így pillanatnyilag a hódmezővásárhelyi a legnagyobb létszámú precíziós szakmérnöki képzés Magyarországon. A nemzetközivé vált szakra a vajdasági Topolyáról is érkeztek határon túli magyar hallgatók.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a digitális mezőgazdaság terén fejlesztik az oktatási és kutatási tevékenységet, ennek fontos lépése az új szak elindítása. A képzés átfogó módon lefedi a precíziós mezőgazdaság minden aspektusát, de különösen nagy hangsúlyt fektet a drónos monitoring oktatására, ami várhatóan a közeljövő leggyorsabban fejlődő precíziós technológiája lesz. A drónok használatának elméletéről és gyakorlatáról mindhárom félévben egy-egy kurzust tartanak. Ezen felül az adatelemzés lépéseit és módszereit is elsajátítják a hallgatók, mert a jövőben a mezőgazdaságban képződő adatok óriási értéket jelentenek majd, amit elsősorban a gazdálkodóknak kell hasznosítani.

A képzést kivételesen felkészült oktatók végzik: az SZTE Mezőgazdasági Kar munkatársain túl a Természettudományi és Informatikai Kar három oktatója (Dr. Mucsi László, Dr. Szatmári József, Dr. Tobak Zoltán) és a Mérnöki Kar egy oktatója (Dr. Farkas Ferenc). A drónos kurzusok irányítója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője, egy nemzetközi elismertségű szakember Dr. Restás Ágoston. A precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök képzés erőssége az is, hogy széleskörű együttműködést építettek ki olyan cégekkel, amelyek a precíziós gazdálkodás egy-egy területén világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtanak, vagy nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő tevékenységet végeznek, így például a KITE Zrt.-vel, az Axiál Kft.-vel, a Bugaci Aranykalász Zrt.-vel, a Krivaja doo-val, a MyActionCam Magyarország Kft.-vel és az AgroWay Kft.-vel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?