Hatalmas csavar jött az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

Hatalmas csavar jött az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

MTI
Rekordenyhe volt az időjárás vasárnap a fővárosban, megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azt írták: vasárnap egy hullámzó frontrendszer átvonulása okozott változékony időjárást, miközben délnyugat felől folytatódott az enyhe légtömegek beáramlása a Kárpát-medence területére. Az átlagosnál jóval enyhébb idő a fővárosban több melegrekordot is megdöntött. Egyrészt a Budapest Újpest állomáson regisztrált 13,9 Celsius-fokkal új napi legmagasabb maximumhőmérsékleti fővárosi rekord született, amely 0,1 fokkal múlta felül a korábbi csúcstartók: Budapest Ferihegy, illetve Budapest Országút állomáson 2021-ben mért 13,8 fokos értéket - írták.

Hozzátették: másrészt a rekordenyhe hajnalon a minimumhőmérséklet több helyen is 9 fok körül alakult a fővárosban, ami jóval magasabb, mint az erre a napra vonatkozó eddigi szélsőérték, az 1967-ben Budapest Országút állomáson rögzített 6,1 fok. Végül az új napi legmagasabb minimumhőmérséklet "fővárosi rekordere" címet a Budapest Lágymányoson mért 9,0 fok nyerte el - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02