Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A héten visszaköszönnek a reggeli fagyok, amiben már az is érdekes, hogy ennek február közepén hírértéke van. Szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, akár -4, -5 fok is lehet majd, viszont csütörtöktől a magasban ismét enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére a reggeli fagyok is visszaszorulnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Már lassan egy szűk egy hét eltelt anélkül, hogy fagyott volna valahol az országban - írja az Időkép. Egy-egy pontot leszámítva kimondottan enyhe reggeleken vagyunk túl, sokan nyitott ablaknál töltötték az elmúlt éjszakákat. Hétfő hajnalban például a Nagy-Hideg-hegyen volt a leghidegebb, de még ott sem fagyott, 1,9 fokot rögzítettej, míg egy évvel ezelőtt ugyanezen a napon -8,6 fokot is mértek.

Nem csoda, hogy melegrekordok is dőltek, de a rendkívül enyhe reggeleknek lassan búcsút intünk, szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, az északkeleti régiókban akár -4, -5 fokig hűlhet majd a levegő. Csütörtökön virradóra az ország nyugati fele fagymentesnek ígérkezik, másutt viszont 0 és -5 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg pénteken reggel elsősorban a keleti-északkeleti tájakon és a nyugati határszélen fagyhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?