Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

Havazás jöhet pénteken: mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
A mai napon hullámzó hidegfront alakítja majd időjárásunkat, kimondottan szeles, mondhatni nem túl kellemes időnk lesz. Mert, hogy a szél mellett csapadék is jócskán érkezik majd, a csütörtöki kellemes, napos időre már nem is fogunk emlékezni, néhol 15-20 mm ia bőven eshet. Emellett az is benne van a pakliban, hogy esetleg délen megdörren az ég, valamint a délutáni óráktól északkeleten, a hegyekben újra átválthat havas esőbe, havazásba az eső.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Aggódni nem kell, elakadni még nem fogunk, de pár centi friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat, elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit. Délutánra ugyanis észak-északnyugat felől eláraszt bennünket a jóval hidegebb, fagyosabb levegő: északkeleten már szombaton reggel is fagyhat, de vasárnap reggel az északi országrészben akár -3, -4 fokot is mérhetünk. Vasárnap Erzsébet napja lesz és a népi megfigyelések úgy tartják, hogy ha ezen a napon havazik, a karácsony is igen szép, hóval borított lesz.  Egyelőre úgy tűnik, hogy idén Erzsébet napján az északkeleti országrészben és a hegyekben havas eső, valamint hózápor is kialakulhat majd. Legalább még reménykedhetünk a fehér karácsonyban - írja az Időkép

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?