Így szerzik be olcsón a levendulát az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá te is

Így szerzik be olcsón a levendulát az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá te is

agrarszektor.hu
Már javában benne vagyunk a nyárban, így sokszor tárulhatnak elénk lilába borult tájak, főleg, ha a Balatonra visz az utunk. A lilába borulás oka pedig nem más, mint sokak kedvenc növénye, a levendula. A Szedd Magad akciók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsök körében, de az egészen biztos, hogy aligha tudunk elmenni egy-egy lila terület mellett úgy, hogy ne látnánk szorgosan gyűjtögető embereket. Jó hír, hogy az ország számos pontján szerveznek már levendula Szedd magad akciókat is, az alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan hol és hogyan tudunk rá lecsapni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Talán nem túlzás azt mondani, hogyha a levenduláról beszélünk, akkor Tihanyt is automatikusan hozzátársítjuk - de ez igaz lehet fordítva is. Mint az már megszokott, a Tihanyi-félszigetet érdemes lehet idén is megcéloznia a növény kedvelőinek, hiszen 2023. június 16 - július 2. (virágzástól függően) naponta 9.00 órától 19.00 óráig lehet szedni a levendulát - eddig lehet megvásárolni az aratótáskákat is. A szedéshez előzetesen nem kell bejelentkezni. A kisebb aratótáska (18×22×8 cm) darabja 2000 forint, míg a nagyobb (22×27×11 cm): 3000 forint. Fontos, hogy a levendulát kizárólag ezekbe a zsákokba lehet szedni, más tároló nem megengedett! A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedheti, de a helyszínen vásárolható kisolló is 500 forintért. Ám nem Tihany az egyetlen hely, ahol hozzájuthatunk a levendulához.

EZ IS ÉRDEKELHET

Baranya megyei Szedd Magad Akciók:

  • Pogány, Levendulaliget

Bács-Kiskun megyei Szedd Magad Akciók:

Békés megyei Szedd Magad Akciók:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szedd Magad Akciók:

  • Tokaj, Liszkai Levendula
  • Vadna, Levendula Virágoskert

Csongrád-Csanád megyei Szedd Magad Akciók:

Fejér megyei Szedd Magad Akciók:

Győr-Moson-Sopron megyei Szedd Magad Akciók:

Hajdú-Bihar megyei Szedd Magad Akciók:

Heves megyei Szedd Magad Akciók:

Komárom-Esztergom megyei Szedd Magad Akciók:

Pest megyei Szedd Magad Akciók:

Somogy megyei Szedd Magad Akciók:

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szedd Magad Akciók:

Tolnamegyei Szedd Magad Akciók:

Veszprém megyei Szedd Magad Akciók:

Zala megyei Szedd Magad Akciók:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?