Megérkezett a friss előrejelzés: elképesztő időjárás jön hétvégén

Megérkezett a friss előrejelzés: elképesztő időjárás jön hétvégén

MTI
Nyugodt idő várható a hétvégén, többórás napsütéssel és 16-23 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel. Vasárnap délutántól azonban a Dunántúlon már többfelé várható eső, helyenként zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken a késő délelőtti óráktól kezdve sokfelé képződik gomolyfelhő, ezek egyes körzetekben időszakosan össze is állhatnak, de összességében több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél, az ország északkeleti részén erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható gomoly- és helyenként fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A délkeleti szél néhol időnként megélénkül. A minimumhőmérséklet 1 és 9, a csúcsérték 16 és 21 fok között lesz.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, majd napközben nyugat felől fokozatosan növekszik, vastagszik a felhőzet. Délelőtt északkeleten egy-egy zápor nem zárható ki. A nap második felétől a Dunántúlon több helyen eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél olykor megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon. A hajnali 1, 9 fokról 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?