Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön a héten: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Csütörtöktől csapadékosabbra fordul Magyarország időjárása, előbb egy hullámzó frontrendszer, majd egy mediterrán ciklon érkezik hazánk felé. Az ország egyes pontjain akár egy havi (40 mm) eső is lehullhat a hét végéig.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az előrejelzések szerint a következő napokban nyugat felől egy hosszan elnyúló frontrendszer fogja megközelíteni a Kárpát-medencét. Ez az Alpok vonulatain keresztül éri majd el hazánkat, és bőséges csapadékot hozhat az ország nyugati felére - írta meg az Időkép.hu.

Csütörtökön a nyugati tájakon már több helyen lehet egész napos esőre készülni, miközben az ország többi részén elszórtan alakulhatnak ki záporok, valamint egy-egy zivatar is előfordulhat. A változó irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet az esősebb nyugati tájakon csökkenhet 10 fok alá, míg a legtöbb helyen 14-21 fok közötti értékek várhatóak.

Pénteken már egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon okozhat sokfelé esős időt, emellett záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati, délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A maximumok 7 és 20 fok között alakulhatnak, vagyis jelentős hőmérsékleti kontraszt jöhet létre a nyugati és keleti országrész között.

A portál szerint a hétvége sem lesz csapadékmentes: szórványosan lehetnek záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak, különösen a szombati napon. A legbőségesebb csapadékot a friss előrejelzések szerint a Nyugat-Dunántúl kaphatja, itt néhol akár egy havi (40 milliméter) eső is lezúdulhat a hét végéig. A hullámzó frontrendszer haladásától és a mediterrán ciklon pályájától függően a csapadék mennyiségében és eloszlásában azonban még lehetnek eltérések, akár jelentősebbek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?