Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint Magyarország nyugati részén és a Duna-Tisza közén eshet a legtöbb eső péntek estig. Ami az ország északkeleti felét illeti, ott lesznek olyan tájak, ahol alig, vagy egyáltalán nem fog esni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik Magyarország fölé, emiatt pedig egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt péntek délután délnyugaton az ég is megdörrenhet - olvasható az Időkép.hu oldalán. A legkevesebb csapadék péntek estig az ország északkeleti részén várható, itt előfordulhatnak olyan tájak, ahogy egyáltalán nem is fog esni. Az ország nagy részén viszont kiadós, 10 mm-t meghaladó mennyiségű esőre lehet számítani, sőt nyugaton, délnyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén 20-30 mm is összegyűlhet holnap éjfélig.

(Forrás: Időkép.hu)
(Forrás: Időkép.hu)

Az eső, záporok mellett délutántól délen, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, környezetükben felhőszakadásra, viharos széllökésekre kell számítani. A keleti-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz élénk, erős. Nem lesz melegünk a hét utolsó munkanapján, a csúcshőmérséklet csupán 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton főként az ország déli-délnyugati felén lehetnek záporok, zivatarok, majd vasárnap újabb kiadós esőt okozó csapadékzóna érkezhet, mely az addig szárazon maradt északkeleti tájakra is jelentős csapadékot hozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?