2023. október 1. vasárnap Malvin
Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint Magyarország nyugati részén és a Duna-Tisza közén eshet a legtöbb eső péntek estig. Ami az ország északkeleti felét illeti, ott lesznek olyan tájak, ahol alig, vagy egyáltalán nem fog esni.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik Magyarország fölé, emiatt pedig egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt péntek délután délnyugaton az ég is megdörrenhet - olvasható az Időkép.hu oldalán. A legkevesebb csapadék péntek estig az ország északkeleti részén várható, itt előfordulhatnak olyan tájak, ahogy egyáltalán nem is fog esni. Az ország nagy részén viszont kiadós, 10 mm-t meghaladó mennyiségű esőre lehet számítani, sőt nyugaton, délnyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén 20-30 mm is összegyűlhet holnap éjfélig.

(Forrás: Időkép.hu)
(Forrás: Időkép.hu)

Az eső, záporok mellett délutántól délen, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, környezetükben felhőszakadásra, viharos széllökésekre kell számítani. A keleti-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz élénk, erős. Nem lesz melegünk a hét utolsó munkanapján, a csúcshőmérséklet csupán 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton főként az ország déli-délnyugati felén lehetnek záporok, zivatarok, majd vasárnap újabb kiadós esőt okozó csapadékzóna érkezhet, mely az addig szárazon maradt északkeleti tájakra is jelentős csapadékot hozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 30. 18:34