Gondok vannak a német hagymával: súlyos lépésre kényszerülhetnek a kereskedők

Gondok vannak a német hagymával: súlyos lépésre kényszerülhetnek a kereskedők

agrarszektor.hu
A Német Hagyma Szövetség (FDS, Fachverband Deutsche Speisezwiebel) szerint kifejezetten aggodalomkeltő a nyári hagymaállomány állapota. Míg a téli termés mind hozam, mind átmérő tekintetében viszonylag jól sikerült, sok német régióban már hónapok óta várják az esőt, ami egyaránt meglátszik a hozamokon és a kisebb átmérőkön is. Ahol csak lehet, öntözni kell a hagymát, de ennek személyi és technológiai költségei is igen magasak. Ez a hagymánál fennálló aszályhelyzet nem csak Németországot érinti, hanem több európai országban is hasonlóval szembesülnek a termelők.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az FDS frissen kiadott közleményében ezért felszólítja a csomagolókat és az élelmiszer-kiskereskedőket, hogy tekintettel a súlyos helyzetre, próbáljanak meg eleget tenni a termelőktől érkező kérésnek, és tegyék lehetővé a 35 mm-es átmérőtől kezdődő válogatást és átvételt. Az FDS szerint a nyomasztó jövedelmi helyzetben az apró áru is hozzájárulhat az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez, és a fogyasztók rendeltetéstől függően a kisebb hagymáknak is örülni fognak, mivel ezek íz és zamat tekintetében semmivel sem rosszabbak a nagyobbaknál - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58